Vægt på bedre fodereffektivitet

Vægt på bedre fodereffektivitet - SEGES Projektsitet

Projektet vil fremme udnyttelsen af køernes produktionspotentiale ved at inddrage automatiske registreringer af køernes vægt i overvågning af foderoptagelse og energibalance samt i styring af fodertildelingen. Projektet udvikler grundlaget for fremadrettet at inddrage automatiske vægtregistreringer i arbejdet med at øge foderudnyttelsen.

Projektet er sammensat af 5 delprojekter, hvoraf to delprojekter (1 og 2) er af udpræget forskningsmæssig karakter. De sigter efter at udvikle en model, som gør det muligt at korrigere vægtregistreringer fra køer i tidlig laktation for stigende vomfylde. På den måde kan vægtregistreringer i tidlig laktation bruges som udtryk for ændringer i koens kropsreserver.

De øvrige delprojekter er af typen udvikling/demonstration og handler om, hvordan man kan bruge daglige registreringer af den individuelle kovægt til at estimere vægtændringer, som udtryk for ændringer i foderoptagelse. Desuden handler delprojekt 3 og 4 om at belyse muligheder for i praksis at bruge udviklingen i kropsvægt som grundlag for tilpasning af foderniveau og justering af foderrationen til individuelle køer gennem laktationen.

Dias fra fodringsdagens 2016
Proceedings of the Fourth DairyCare Conference 2016
Poster from the 4th DairyCare Conference 2016
Test af model for udglatning af måltidsrelateret
Der er, på data fra drøvtygningsmålere og vægte fra Lely A3 besætninger, gennemført en analyse for at undersøge, om koens drøvtygningstid kan være en indikator for koens vægt og vægtændring i tidlig laktation.
Hvad betyder vejefrekvensen for udpegning af data
Beskrivelse af model til vomfyldekorrektion af vægte i tidlig laktation
Vægtændringer hos malkekøer kan være meget forskellige. De aktuelle vægtændringer har betydning for opgørelsen af fodereffektiviteten. Med afsæt i de skotske data opgøres, hvad forskelle i vægtændringer kan betyde for opgørelse af energiudnyttelsen.

© 2021 - SEGES Projektsitet